Моделът на Елаците-Мед е за спазване на закона, опазване на околната среда и повишаването на стандарта на живот на хората


Във връзка със запазването на единството на обществото, социалния мир и доверието към отговорния бизнес в община Етрополе, проф. дтн инж. Цоло Вутов направи изказване като почетен гражданин на община Етрополе пред ОбС. Може да прочетете пълния текст на изказването тук:


Уважаема г-жо Керемидска, 


Уважаеми господин кмет, 


Уважаеми членове на Общинския съвет, 


Днес заставам пред Вас като почетен гражданин на този град – място, с което ме свързват години работа и на което много държа. Тук съм, за да обърна внимание на неотдавнашната негативна кампания и не на последно място – обвиненията срещу Елаците-Мед АД. 


От самото начало, от създаването на дружеството и след приватизацията, всеки директор, всеки член на нашия административен екип работи успешно и винаги сме се придържали към спазването на закона и нормативните документи на държавата. Спазваме концесионния договор и изпълняваме всички наши задължения. Освен това сме си поставили една сериозна и приоритетна цел за допълнителни средства чрез дарения за увеличаване на благосъстоянието на Етрополе, с което допринасяме за високия стандарт. 


През годините сме вложили над 1,45 млрд. лева само за инвестиции в производството и опазване на околната среда. Модернизирахме предприятието и днес в много отношения то е образец и пример в прилагането на дигитални системи за управление. Много чуждестранни компании идват при нас за обмяна на опит, защото това, което сме създали, е модел на устойчивост и отговорност. Преди една седмица дойде и най-голямата китайска фирма, която произвежда мед и злато, за обмяна на опит. 


Ние правим нещата по правилния начин, изпълняваме препоръките на институциите и работим в пълно съответствие със закона.


Моята лична кауза и тази на Елаците-Мед АД е да подпомагаме икономическото и социалното развитие на Етрополе. Ние сме ангажирани за бъдещето на общината и за хората, които живеят тук. 


Ето защо поддържането на социалния мир е толкова важно за мен. Твърдо сме убедени, че не можем да си позволим да бъдем разделени, особено когато всички споделяме една и съща цел: по-добро бъдеще на население в  община Етрополе.


Благодаря!


Проф. дтн инж. Вутов предостави на общинските съветници становище на ръководството на Елаците-Мед АД. Нашата медия вече Ви информира за позицията на компанията – можете да я прочетете  тук  .