В петък е трябвало да празнува 28-годишния си рожден ден.  Днес за първи път публично говори майката на загиналия Михаил Стойчев.
„Според мен това, за което е мечтал, е да види свят. Посетил е много места, много острови, запознал се е с много интересни хора. Пътувал е в Америка. Много са го искали там да остане, харесаха го още като беше малък, но детето предпочиташе да си остане в България", разказа  майката на Михаил Деница Велева  пред Нова тв.
Най-голямата му страст била да се рее в небето. Ходил е на обучения по свободно падане в чужбина. Майка му дори спряла да брои колко скока е направил. „Бяха над 350. Той искаше да се усъвършенства, харесваше му”, допълни тя.
Ръка за ръка във въздуха в последните две години е с един от най-близките си приятели - Стоян Димков. Винаги заедно, освен във фаталния момент.
„Първото нещо, което си казваш като видиш Мишо, е колко е усмихнат, с топъл и позитивен поглед, скрит зад един засукан мустак. Аз не съм го виждал сърдит, намусен, разстроен", каза приятелят на Михаил.
След инцидента в сряда властите повдигнаха обвинение срещу собственика на балона, от който беше извършен фаталния скок. Балонът не е имал лиценз. Въпреки това Деница казва, че нищо няма да върне детето ?.
"Не виня абсолютно никой за нищо", добави тя.