В Етрополе отвори врати приемната на Консултативен кабинет за лица, пострадали от домашно насилие. Проектът е съвместна инициатива между Столична община, Община Етрополе, Община Брезник и в партньорство с фондация БЦДИ /Български център за джендър изследвания/ .
Презентация на проекта е направена от г-жа Тишева – Управител на БЦДИ /Български център за джендър изследвания/ и г–жа Венета Фъкева – Експерт по социални дейности.
Консултативният кабинет приема граждани във вторник и четвъртък от 17.30 до 19.30 часа.
Приемната се намира в консултативния кабинет на Детска педагогическа стая.
Фондация "Български център за джендър изследвания" БЦДИ е създадена през 1998 г. като независима неправителствена организация, регистрирана по ЗЛС /Закона за лицата и семейството/, ф.д. № 8516/1998.
Има филиали в Пловдив, Хасково, Силистра, Горна Оряховица, а сега и в Етрополе.
Целта на фондацията е постигане на равенство между половете, като основна и неделима част от икономическото, социално и демократично развитие на страната ни чрез законодателни промени, гарантиращи равнопоставеност на половете при упражняването на социално-икономически права в периода на преход; защита на жените от насилие в различните му форми - домашно насилие, трафик на жени, сексуално насилие на работното място; приемане на национална политика, с висока степен на ангажираност по проблемите на балансираното участие на двата пола в областта на политическия живот; идентифициране, защита и лобиране за изработване и прилагане на политика за младите хора; популяризиране на информация с цел повишаване знанията и чувствителността на обществото по проблемите на равнопоставеността на половете.

Източник:etropolebg.com и интернет