Треньорка от плувен клуб „Черноморец” в Бургас системно е пребивала и унижавала своите възпитаници, показа репортерска проверка на Дарик. Родител на пострадало дете е завел съдебно дело срещу специалистката.

Пребитото преди месеци дете е десетгодишната Деница Русева. Бащата Живко Русев е извадил медицинско свидетелство за побоя. Пред Дарик Русев разказа, че треньорката е нанесла много жесток побой над дъщеря му. „Окото й беше затворено. Масова практика там е пребиването на деца., това е публична тайна, добави още бащата на битото момиче.

Русев смята, че дeлото, което е завел, умишлено се протака, тъй като треньорката Люба Панайотова има близък в прокуратурата – Йордан Стефанов, който се оказа изпълнителен директор в плувен клуб „Черноморец”. Според източник на Дарик такъв служител в прокуратурата има.

Плувци от клуб „Бриз”, които тренират в същия басейн, потвърдиха, че Панайотова бие своите възпитаници. Ето какво още разказаха те за Дарик:

„Била ги е с дъски и прът. Първо започва да крещи, понякога ги изкарва и ги бие. Беше изкарала едно момиче и го удряше с дъска. Виждал съм я докато плуват във водата, да ги замеря с дъските.

Треньорката Люба Панайотова отказа да коментира обвиненията.

Председателят на плувен клуб „Черноморец” Георги Градев се съмнява тя да е била деца. „Не е от този тип треньори, позволяващи си да бият деца”, допълни той.

Градев потвърди, че Панайотова е близка с Йордан Стефанов, за който бащата на пребитото дете има опасения, че оказва натиск за възпрепятстване на делото.

„Йордан Стефанов е изпълнителен директор на клуба. Трудно ми е да ви кажа, но мисля, че и е съпруг, дали живеят на семейни начела. Имат някакви взаимоотношения, но не мога коментирам, заяви още Георги Градев.

Според други мнения, побоите и унижението на деца е начин на работа в плувен клуб „Черноморец”.