Ден преди тържествата по повод 131-та годишнина от Освобождението на Етрополе от турско робство на пазара излезе и вестник „Етрополски преглед”.
На неговите 8 страници има разнообразни по своята тематика материали за отминали и предстоящи събития, обяви, съобщения, предстоящи търгове и конкурси, и много спорт.
Намерили са отражения Денят на народните будители, храмовият празник на църквата „Св.Архангел Михаил”, литературната вечер-среща с Людмила Бакрачева в Клуба на дейците на културата, на която тя представи първата си книга „Сироко”, Денят на диабетиците и срещата на членовете на Етрополското дружество „Вяра-диабет” в ресторант „Райски кът”, наградите от завършили конкурси за млади творци от Етрополе.
В обширни материали са отбелязани 130  годишни от рождението на Александър Тацов и 33 години от смъртта на Иван Кацаров. На повече от една страница е разположена обширна статия от Димитър Чиков за брусенските музиканти, които тази години честват 60 години от създаването на духовата музика в Брусен.
„По стъпките на родовата памет” е материала на Пейо Пеев за една от изявите на Пенсионерския културен клуб „Ехо” в с.Лопян.
И както вече казах, цяла страница е отделен за спорта в Етрополе, в който се отразени всички станали напоследък спортни изяви.