38-годишен чужд гражданин е убит на столичния булевард "Рожен", съобщиха от пресцентъра на МВР. Убитият е криминално проявен.

Името му е Башким Маруджаку, вероятно косовар, предава агенция Фокус.

Говорителят на МВР Диана Янкулова уточни, че няма пострадали граждани и полицейски служители при престрелката между криминално проявения Маруджаку и полицията.

Мъжът е бил засечен в столицата днес при планирана полицейска операция. При преследването от полицаите, той изхвърлил някакъв човек от колата му и я взел, за да се придвижи по-бързо.

След като не е успял да избяга от полицията, е започнал да стреля по полицаите, което наложило те също да открият огън. При престрелката той е ранен и по-късно умира от раните си.

Инцидентът е станал преди 14 часа днес на столичния булевард "Рожен".

Криминално проявеният чужденец е бил издирван за убийството на музикант, извършено във Варна през септември 2008 година. Около 23 часа на 20 септември на ул. "Сан Стефано" във Варна бе открит мъртъв 36-годишен мъж, който се оказа, че е работил като музикант в заведение. Мъжът е от Шумен.

Според разкази на очевидци малко преди инцидента мъж влязъл в заведението, оставил якето си на закачалка. Докато сервитьорът му носел менюто, той бръкнал в чуждо яке, вадейки документи от него. Дрехата била на един от музикантите в кръчмата.

Виждайки случващото се, музикантите подгонили непознатия и на улицата го нападнали. Отбранявайки се, мъжът намушкал един от музикантите, който по-късно починал от раната.