Празникът на Ботевград завърши с концерт, който се състоя в читалище “Христо Ботев”. В началото на тържествената програма слово произнесе председателят на ОбС Маргарита Кирова.Тя припомни най-важните моменти от славната история на Ботевград, както и личностите, допринесли за утвърждаването му като икономически и духовен център. Кметът на общината Георги Геортиев също поздрави ботевградчани с празничния ден. Приветствено слово произнесе и Олег Солдатов – предвождащ делегацията от Саранск. Той пожела на жителите на Ботевградския край светло и мирно бъдеще.

В концерта, посветен на 131 години от Освобождението на Ботевград, участие взеха самодейни състави при читалище “Христо Ботев”. На финала на програмата танцува ансамбъл “Чинари”. Танцьорите представиха оригиналния спектакъл-импресия “Магията на танца”.

Поздравителни адреси и цветя за празника на Ботевград изпратиха президентът на Републиката Георги Първанов, председателят на Народното събрание Георги Пирински, министри, депутати, областният управител Емил Иванов, кметове на общини в Софийска област, партийни и неправителствени организации.

Празника на града уважиха лично депутатите Олимпи Кътев, Младен Червеняков, Стефан Софиянски, зам.-областият управител Цанко Маринов, лидерът на партия "Евророма" Цветелин Кънчев, кметът на община Правец Красимир Живков.