Макс Телеком стартира официално своята WiMAX мрежа в България.
Мрежата от ново поколение е първaтa национална мрежа в Европа и в нея операторът предлага безжичен Интернет достъп, IP-базирани гласови услуги, IPTV (мобилна телевизия/ и SaS (Software as Services).

Операторът предлага безжичен високоскоростен Интернет през модем с услугата MaxDSL и чрез карта за преносим компютър - MaxCard.

Потребителите могат да говорят по телефон от мрежата на оператора с код 0999. Гласовата услуга се предлага под името MaxVox и всичките й потребители говорят помежду си безплатно без ограничение на продължителността на разговорите, независимо от това дали са в България или в чужбина.

Структурата на мрежата позволява свързване, както с мобилните и фиксирани телефони, така и с алтернативните телекоми. Абонатите на услугите на Макс Телеком получават безплатно пакет от 40 телевизионни канала, които могат да гледат в реално време на компютъра си на адрес www.maxtelecom.tv.

Всички клиенти, ползващи Интернет от компанията, получават безплатно услугата MaxTelecom.info, разработена в сътрудничество с Google. Тя включва пакета с офис програми MaxApps, безплатно дисково пространство за съхраняване на документи и електронна поща с домейн maxmail.bg с обем 2 GB.

Услугата е достъпна на интернет адрес www.maxtelecom.info. Тя е особено изгодна за малки и средни фирми, които могат да спестят разходи за собствен интернет хостинг и специализиран софтуер и същевременно да получат високоскоростен интернет и гласови услуги на изгодна цена.

Компанията вече има покритие в 10 града в България. Към момента операторът покрива 2 200 000 души, което е около 30 % от населението в страната. Планираното покритие до края на 2008 г. е над 90 % от населението в България.

Мрежата позволява скорост за трансфер на данни от 2 мегабита в секунда. До края на годината максималната постижима скорост ще бъде до 5 мегабита в секунда. Инвестициите, направени от Макс Телеком, възлизат на 15 милиона евро. Компанията планира да инвестира още 15 млн. евро през 2008 г.