Арт инсталация, състояща се от истински едностаен хотел с блясъка на 70-те години и изглед към Айфеловата кула, бе изложена върху покрива на парижкия музей "Пале дьо Токио".

Хотел "Евърленд" е дело на швейцарските художници Сабина Ланг и Даниел Бауман. Инсталацията ще остане на покрива на музея до края на 2008 г. като музеен експонат и като стая, в която от началото на месец октомври хората могат да преспиват.

Едностайният хотел прилича на ергенско жилище на въображаема поп звезда от 1972 г. с извити бежови дивани за отмора, баня с тюркоазени плочки и грамофон с колекция от винилови плочи, но без телевизор.

Хотел "Евърленд", първоначално създаден за "Експо-2002", вече е бил изложен за 18 месеца в Галерията на съвременното изкуство в Лайпциг, но изгледът от "Пале дьо Токио", включващ силуета на Париж и Айфеловата кула, е нещо по-различно от гледката, която се откриваше на зрителите в Лайпциг.

Гостите в "хотела" плащат 333 евро (473 щатски долара) на нощ през седмицата и 444 евро през уикендите. Цените са същите както в другите хотели в луксозния 16-и район на Париж. Желаещите да посетят хотел "Евърленд" се записват по интернет (http://www.everland.ch), но остават само една нощ и на другия ден. Местата за преспиване са заети до края на ноември.