На 13 октомври Етрополе стана домакин на Първото национално състезание „Млад командос”.

В местността „Равнището” сили премериха отборите на момичетата и момчетата от клубовете в Етрополе, Пловдив и Чирпан. Официални гости на събитието бяха председателят на Асоциацията на българските командоси ген.Тодор Милев, негови заместници и членове на Управителния съвет, временно изпълняващата длъжността кмет на общината Евгения Кичева, служители в Общинска администрация, родители. Тук беше и кандидатът за кмет на община Етрополе от коалиция "Социалдемократи за Етрополе" инж.Борис Александров.

Състезанието е посветено на 63-та годишнина от боевете при Стражин и Страцин, в които за първи път парашутната дружина на Първа българска армия пробива отбраната на германците и осигурява успешно настъпление на нашата армия, командвана от ген. Владимир Стойчев. За това 18 октомври е професионален празник на българските парашутисти – разузнавачи, поясни ръководителят на етрополския клуб „Млад командос” инж. Васил Христов. Благодарение на неговия дух и ентусиазъм събитието премина при перфектна организация, единодушно подчертаха гостите.

Надпреварата между четирите отбора се проведе в две серии и включваше дисциплините скатаване на паршут, стрелба с въздушна пушка, движение по азимут, разкриване на капсула със секретна информация, носене на ранен, хвърляне на граната в цел, забиване на командоски нож и дешифриране на секретната информация. В хода на мероприятието бяха направени демонстрации по джудо и джиу-джицу от младите командоси от район Триадица, София и по страйкбол от Асоциацията за екстремни спортове, туризъм и развлечения, представена от етрополката Божидарка Стоева.

За радост и гордост на домакините в комплексното класиране на първо и второ място са момичетата и момчетата от Етрополе, а трети е отборът на Пловдив. Обявени бяха и най-добрите в отделните дисциплини. Наградите за победителите бяха комплекти за тенис, футболни топки, федербали, компаси и др.

Асоциацията на българските командоси взе решение националното състезание на младежките отбори да се провежда ежегодно.