На територията на Софийска област има най-много рекламни съоръжения с неустановени собственици

Незаконните рекламни съоръжения по пътищата ще бъдат премахнати след 12 януари, съобщиха от Национална агенция “Пътна инфраструктура” (НАПИ). От ноември агенцията започна проверка на рекламните съоръжения. Вече има подробни данни кои от обектите отговарят и кои не на изискванията на Наредбата за специално ползване на пътищата, както и точното им разположение на пътните участъци.

На територията на Софийска област  има най-много рекламни съоръжения с неустановени собственици, уточняват от НАПИ. Регистрирани са 290 нерегламентирани реклами по пътищата първи и втори клас на областта. По магистралите на същата територия са регистрирани 58 нарушения.

Разпоредено е на директорите на пътните управления да уведомят заинтересованите лица и собствениците, че следва да внесат писмени искания до НАПИ за изследване режима на търпимост и при възможност да им бъдат издадени съответните разрешителни след заплащане на дължимите такси. На собствениците са изпратени уведомителни писма. НАПИ проверява сега законността и актуалността на издадените разрешителни, които са 590 за крайпътни обслужващи обекти и 6571 за рекламни съоръжения.

Снимка: Интернет