Протестите на полицаите ще продължат. Това стана ясно на пресконференция на членовете на контактна група на протестиращите служители на МВР.

Представителите на групата обаче не са пожелаха да уточнят в какво точно ще се изразяват протестните им действия, предаде БНР.

Стана ясно, че в близките дни предстои да бъде проведено събраниев България и да се свържат с регионалните структури за стиковане на действията им.

Според Иван Павлов от контактната група напрежението в МВР ескалира, защото всяко едно ръководство през последните няколко години, което поема МВР още в първите си медийни изявления обещава, че ще работи за издигането, престижа, достойнството и материално-техническото осигуряване на министерството.

"Почти всички министри единодушно заявяваха, че ще се предприемат незабавни и спешни мерки за увеличаването на заплатите на служителите. Всичко това беше много хубаво до момента, до който се стигнеше това да бъде изпълнено и за сега нито един не го е изпълнил", добави Павлов.

Реформата трябва да бъде финансово обезпечена, а ние не виждаме воля за това. Безплатна и безболезнена реформав света не съществува и никъде не е проведена такава за съжаление в МВР се опитват да направят първата такава, обясняват от контактната група.

Няма как да се получи. Всяка реформа струва пари и за да бъде наистина проведена тя трябва да бъде финансово обезпечен, категорични бяха полицаите.

Професионалното ръководство застава зад исканията на служителите на реда. Според контактната група числеността на служителите на МВР не е 63 хил. души, а е много по-малка.