Джуниър Ачийвмънт България и Ситибанк са организатори на Второто национално състезание "Банките в действие", което се проведе на 20 февруари в хотел "Арена ди Сердика" - София.

Програмата "Банките в действие" предава на учениците принципите на банковата индустрия и ги изправя пред предизвикателството да опитат да управляват успешно банка в конкурентна среда.

Покани за участие в състезанието получиха три отбора от ПГТМ"Христо Ботев". Това са учебните банки: Vip_IКV bank – c  представители Ивелина Михайлова и Веселка Пешева, North Brothers Ваnk – Васил Василев и Венцислав Стайков и FACE bаnk – Стела Митева и Нина Попова.

В състезанито взеха участие общо 30 отбора, представители на учебни заведения в страната. Те бяха разделени на 5 пазара – Азия, Африка, Америка, Австралия и Европа. Победителите от всеки отделен пазар направиха кратка презентация на стратегиите, които са използвали по отношение на краткосрочните и дългосрочните депозити и кредити, маркетинг и научно изследователска и развойна дейност.
Консултанти на учениците бяха служители на Сити банк.