С поклонение пред мемориала на брега на река Лим между Сърбия и Черна гора ще бъде отбелязана днес петгодишнината от трагичния инцидент, при който във водите на реката загинаха 12 свищовски деца.

За поклонението отпътуваха трима представители на Фондация „Ангели от Лим” и заместник-кметът на община Свищов Пламен Александров. Пред мемориала, който представлява пречупени ангелски криле, цветя ще поднесат и българският посланик в Черна гора Мая Добрева и посланикът ни в Сърбия Георги Димитров. Те ще дадат официален обяд в сръбския град Прие поле за спасителите на оцелелите деца в трагичния 4 април 2004 година.

По повод годишнината от 10:00 часа в параклиса “Св. Дух“ в гробищния парк на  Свищов Великотърновският митрополит Григорий и свищовски свещеници ще отслужат заупокойна литургия с панихида. От 11.30 часа архиерейският наместник на Свищовска духовна околия свещеноиконом Димитър Андонов ще отслужи панихида на гроба на две от жертвите – Глория и Женя, погребани в свищовското село Царевец.