Няколко луксозни бутика в Париж заведоха дело срещу съпругата на вътрешния министър на Саудитска Арабия заради огромни суми за неплатени стоки. Принцеса Маха ал Судаири купила бельо за 70 хиляди евро, което забравила да плати. От друг магазин тя взела дрехи за 125 хиляди евро.

Дамата, която разчитала на дипломатическия си имунитет, била неприятно изненадана от съда, който издал заповед за отнемане на имуществото й. Принцесата била принудена да изплати единия си борч от 85 700 евро, след като била посетена от съдия-изпълнител в луксозния хотел, в който живеела. Хотелът, намиращ се непосредствено до "Шан-з-Елизе", е собственост на племенника й.

Парижки бижутер, който очаква голяма сума от саудитската принцеса, също има намерението да заведе съдебен иск в случай, че тя не се издължи доброволно.

Оказва се, това съвсем не са единствените издънки на стиснатата госпожа. През 1995 г. в щата Флорида, САЩ, тя е била обвинена в побой срещу свой слуга, когото заподозряла в кражба. Очевидно й се разминало и тя решила да действа на широка нога в Париж.