От няколко дни Иван Лилов води подготовка с мъжкия баскетболен отбор на Балкан. В понеделник бе свалена шината, която му бе поставена за предпазване на оперираната челюст. Това направи д-р Димов от "Пирогов" - лекарят, който преди близо месец извърши операцията на потрошената му от жесток удар с рамо долна челюст по време на контролата на нацоналния отбор на България с Португалия. Именно тази неочаквана и много тежка травма, както и продължителното възстановяване, не позволи на талантливия баскетболист да вземе участие на европейския шампионат в Полша, който за българския тим завърши снощи.

Преди да бъде отстранена шината, Иван водеше подготовка с юношеска формация на родния "Балкан". Тогава обаче той все още изпитваше затруднения с дишането, както и известен страх от неволен сблъсък. Сега вече говори съвсем свободно  и може да си позволи всички орални екстри, главно нормалното хранене и поглъщане на течности, които до този момент поемаше предимно със сламка.

 "Чувствам се значително по-добре - каза Иван Лилов. - Все още обаче изпитвам лека болка. Трябва задължително да тренирам с предпазна гума".

От няколкото тренировки пролича, че гардът, който през август навърши 21 години, все още не може да свикне с гумата и често я изважда от устата си. Всичко друго обаче си му е наред, особено стрелбата.

"Все още не съм решил къде ще играя от следващия сезон - отговори Иван на въпроса, който интересува специалистите и неговите фенове. - Обявяването на името на отбора  може да стане както утре, така и след седмици", каза днес Иван Лилов за botevgrad.com.