Спецполицаи от ГДБОП неутрализираха изградена мрежа от наркодилъри. При акцията са иззети са 15 пакета кокаин, над 1300 таблетки екстази, 300 гр. марихуана и 200 гр. амфетамин. Трима мъже са задържани, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Успешната реализация на столичните антимафиоти от отдел "Наркотици" започнала след информация за организирана група, която гради мрежа за разпространение на големи количества наркотици на територията на София.

Според данните, част от дилърите в мрежата са наркозависими. Към 19 часа снощи са задържани 29-годишен криминално проявен мъж от Ямбол и двама софиянци - на 33 и 28-годишна възраст, като по-младият също е известен на органите на реда..

В хода на разследването полицаите предприели обиск, претърсване и изземване от домове и автомобили на задържаните. Установено е, че жилищата са ползвани за "депа", където са съхранявани, разфасовани и пакетирани наркотичните вещества.

След щателен обиск са открити и иззети  15 пакета с бяло прахообразно вещество, реагирало на кокаин, над 1300 таблетки екстази, 300 гр. марихуана и 200 гр. амфетамин, много мобилни телефони и големи суми пари.

По случая е образувано досъдебно производство, а тримата са задържани с полицейска заповед. Работата по документиране на дейността на групата продължава.