По повод вчерашния протест на граждани пред централата на ЧЕЗ в София от компанията разпространиха до медиите следното изявление:

"Ръководството на ЧЕЗ България с изненада наблюдава вчера група протестиращи пред централния офис на компанията в София, които незнайно защо решиха, че ЧЕЗ може да бъде част от каквато и да е политическа кампания.

ЧЕЗ, една от най-големите европейски енергийни компании, е и един от най-големите инвеститори в България. Нашата цел е всеки ден да подобряваме обслужването на клиентите, да представяме нови и по-добри услуги с по-високо качество и да разширяваме инвестициите си в интерес на нашите близо 2 000 000 клиенти. ЧЕЗ не може да бъде обект на политически интереси, за нас най-важното са нашите клиенти.

За петте си години в България компанията ЧЕЗ е инвестирала 367,9 милиона лева.

Само за следващия едногодишен период компанията предложи на регулатора да удвои инвестициите си в сравнение с предходната година.

Сега в структурите на ЧЕЗ работят 4300 души, като компанията осигурява надеждно електричеството в 10 области със стотици населени места.

Ето защо не можем да приемем и никога няма да приемем името на компанията да бъде замесвано в политически игри или популистки протести. Нашата най-важна цел са подобряването на услугите и доволните клиенти. Това е основното за всеки инвеститор. Надяваме се българското правителство добре да разбира, че защитавайки интересите на инвеститорите, защитава интересите на своите граждани."