И така може да се нарече изминалата седмица. Няколко дни след пролетния празник в Китайския ресторант, в Малкия салон на НЧ „Тодор Пеев” беше организирана среща на диабетно болните с председателя на Асоциацията на диабетиците в България д-р Д.Богданов, който имаше за задача да ги запознае с профилактиката и лечението на диабетното стъпало и контрол на кръвната захар.
Освен с неговото присъствие и участие в срещата, много добро попадение на организаторите беше и това на Таня Ангелова-изключителен представител на италианската фирма DIFOPREV и на ACON от САЩ.
Преди всичко фирмата, в която тя работи е БАЛМЕД, се е специализирала за доставка на консумативи, необходими на диабетно болните в нашата страна. След полезната лекция за диабета, диабетното стъпало и контрола върху заболяването, тя представи средствата, които фирмата предлага за подпомагане на болните в борбата им с диабета.
След това д-р Богданов направи кратко експозе на заболяването и предостави думата изцяло на присъстващите в залата, които споделиха с него проблемите си и бяха консултирани на място за всеки отделен случай.
На желаещите беше предоставена възможността да си закупят чорапи за диабетно стъпало и глюкомери, които бяха на преференциални цени.
От наша страна съобщаваме, че в сайта разполагаме с цялостен запис на лекцията на г-жа Таня Ангелова, който можем да предоставим на Етрополското дружество на диабетиците.