На 17 април 2010г. в Англо-американското училище в София се проведе иновационен лагер /4-то национално състезание/ под надслов „Отворен бизнес и иновации”. Проявата е част от общоевропейски проект, финансиран от Европейската комисия в партньорство с Хюлет Пакард България и Англо-американското училище. В него взеха участие 120 ученици, разпределени на случаен принцип в 22 отбора. Те работиха по казуса „Продължи традицията! Бъди отговорен!”. Екипите бяха изправени пред трудния избор да определят доброволческа дейност, с която служителите на Хюлет Пакарт да бъдат полезни на обществото. Критериите, по които се оценяваха идеите, бяха: оригиналност на казуса; да обхваща разнообразни дейности от избраната област; да обедини служителите на компанията около идеята и да създаде у тях чувство за съпричастност; да наложи Хюлет Пакарт в обществото като социално ангажирана компания; идеята да бъде бързо приложима в България в условията на финансова криза и оглед на ограничения финансов ресурс – максимален годишен бюджет 10000 лева. Времето за решения по казуса бе 5 часа
ПГТМ "Христо Ботев" – Ботевград беше представена от единайсетокласниците Мария Тонева Иванова, Николай Ивайлов Миков, Венцислав Георгиев Стоев и Стоимен Добринов Христов. Те бяха разпределени в различни екипи, като в някои от тях комуникациите се извършваха само на английски език. И четирите екипа се справиха със задачата, три достигнаха до полуфинал, а на финала екипите с наши участници заеха призовите места. Първо място бе класиран отборът на Венцислав Стоев, който ще пътува до Брюксел за европейския иновационен лагер на 25-26 май 2010г.
На второ място е отборът на Мария Иванова.
Всичкит участници получиха грамоти за участие, съобщиха от учебното заведение. "Изключително горди сме от постиженията на нашите ученици", казаха от ръководството на Техникума.

Снимките са предоставени на botevgrad.com от ПГТМ "Христо Ботев".