Специална покана да участва в заключителната за годината декемврийска сесия на Европейския парламент в Страсбург получи главният редактор на местните вестници „Шанс Ботевград” и „Правешки глас”.

Тя присъства на откриването на пленарната сесия, която започна с приветствие от председателя на Европарламента Ханс-Герт Пьотеринг към новите 35 евродепутати от Румъния.
Като акредитиран журналист главният редактор отразяваше дейността на евродепутатите за различни български медии през трите пленарни дни. Сред най-важните акценти бяха подписването на Хартата за основните права на ЕС на тържествена церемония, обсъждането на бюджета на ЕС за 2008 г.; приемане на директива за качеството на въздуха, която за първи път въвежда концентрация на максимални стойности за най-фините прахови частици; връчване на наградата „Сахаров” и много други. Разгледана бе екологичната обстановка в Черно море след скорошния нефтен разлив. Приета бе и реформата в лозаро-винарския сектор. Благодарение на нашия евродепутат Петя Ставрева бе издействано запазване на 2%-ното захарозно съдъжание във виното, което бе изключително важно за България и българските винопроизводители.

Хр.Иванова бе поканена да присъства и на приемите, дадени от шефа на парламента Пьотеринг, Еврокомисията и евродепутати.
В Страсбург тя се срещна и с българската делегация, водена от столичния кмет и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Той бе там, за да поиска членство в ЕНП за ГЕРБ, както и да запознае свои кметове с възможностите за усвояване на средства от европейските структурни фондове.  
Лична среща и с българския еврокомисар Меглена Кунева проведе в Страсбург ботевградската журналистка.

С българските евродепутати Христина Иванова пък договори различни варианти за популяризиране на възможностите, които дава ЕС на обикновените хора и производителите. В отделна рубрика на двата местни вестника периодично ще бъде публикувана полезна за тях информация, предоставена лично от българските представители в Европейския парламент.

В Страсбург пред повече от 100 журналисти от различни държави Христина Иванова презентира нашия регион-културните и исторически забележителности, социалната политика, както и възможностите за инвестиции.    

След завръщането й от Европарламента кметът на Правец Красимир Живков връчи на Христина Иванова почетния знак на общината за популяризиране на региона пред Европейските институции.