Литекс успя да измъкне равенството при домакинството си срещу Жилина в третия предварителен кръг от Шампионската лига. Пред препълнените трибуни на Градския стадион в Ловеч, двата тима сътвориха един много оспорван двубой, като "оранжевите" определено трябва да се радват на резултата.

Словаците показаха доста по-организиран футбол, бранеха се добре и ако изключим попадението и една греда на Ивайло Петков от пряксвободен удар, Литекс с нищо не показа, че е по-качествения отбор.

Все пак не може да се отрече нахъсана игра на "оранжевите", макар и на моменти силно безидейна. Слава богу тогава се намесваше Ивелин Попов, който абсолютно заслужава да бъде определен за играч на мача, тъй като бе в основата на всичко по-смислено в играта на Литекс.

Първият гол в мача падна чак в 66-та минута, след една прекрасна контраатака на Жилина, като Майтан успя да се разпише. В 79-та минута обаче капитанът на българския тим намери Том, който от един метър нямаше как да пропусне да се разпише.

Главният арбитър Кристиан Якобсон на няколко пъти ядоса публиката, тъй като в доста тънки ситуации даваше лек аванс за гостите, а също така и при гола им останаха съмнения за засада.