Днес, 6 август, министърът на културата Вежди Рашидов и областният управител на Софийска област Красимир Живков заедно с кмета на град Копривщица Любомир Цеков откриха Десетия юбилеен фоклорен фестивал в Копривщица. Точно в 11 ч. те дадоха началото на фестивала, в който ще вземат участие над 13 000 души от страната и чужбина. Както вече ви информирахме, от Софийска област ще участват 72 индивидуални и групови изпълнители. Броят на посетителите се очаква да надхвърли 200 000, съобщиха от Областната управа.

На откриването присъстваха още заместник-областният управител на Софийска област г-жа Росица Иванова, депутатът от ГЕРБ г-н Емил Димитров, посланици и кметове на населени места от цяла България.

В приветствената си реч към участниците областният управител на Софийска област г-н Красимир Живков благодари на правителството и Министерството на културата без чиято финансова помощ празникът нямаше да може да се осъществи. Той напомни на участниците каква чест е да участваш на събора и изрази искреното си уважение към техния труд.

 

Съборът ще продължи три дни, като официалното закриване е на 8 август 2010 г. от 11 ч.