Потушаването на пожара, обхванал тренировъчното хале, вече е факт. Най-невероятното след стихията обаче е това, че всичко, което е свързано с баскетбола, е непокътнато! Това съобщи президентът на БК Балкан Иван Гавалюгов, който влезе в халето, след като действията на огнеборците приключиха.

Дървеният под въобще не е засегнат, ако не се смята водата от гасенето на пожара. Осемте дървени баскетболни табла, поставени преди около месец, също не са докоснати от пламъците. Най-неочаквано си стоят без следа от пожар двете пластмасови баскетболни табла на игралното поле. Останали са дори и мрежичките!

Всичко това би могло да се приеме като поличба - Божия или някаква друга. Очевидно някаква висша сила е решила да запази истинското предназначение на тази половина от тренировъчното хале, а именно - да се играе баскетбол! И само баскетбол, а не шорттрек или кърлинг. Не случайно от години всички знаят, че баскетболът в Ботевград е религия.

За огромно съжаление, обаче, от залата за акробатика  не е останало нищо от съоръженията. Няма и следа от скъпия батут, от още по-скъпата материя на квадрата, шведската стена - въобще всичко. В момента част от акробатките ни, заедно с треньорката им Добринка Николова, са на турнир в Германия.