Средствата, които се търсят, са в размер на 6880 лева. Те трябва да бъдат изплатени на 14 учители от ОУ “Васил Левски” и ОУ “Н.Й.Вапцаров”, работили по модулите “Осигуряване на обучение на талантливи ученици за участие в ученически олимпиади” и “Осигуряване на допълнително обучение на ученици за повишаване на нивото на постиженията им по общообразователна подготовка” на националната програма “С грижа за всеки ученик”. Проектите са спечели през 2008 година и са реализирани през 2009 год.
В продължение на две години учителите си търсят парите. Те изпратиха запитвания до различни институции и потърсиха съдействие от депутати, но до момента няма резултата от предприетите действия. Учителите изпратиха жалба и до омбудсмана на Република България.
“Изпратихме жалбата, след като Константин Пенчев встъпи в длъжност. Получихме отговор, в който той се обръща към общината да реши проблема така, както е решен в други общини”, каза пред наш репортер учителят по математика Веселин Марков.
Да припомним, че още през 2009 година учителите потърсиха парите от общината. Оттам им отговориха официално, че Министерството на образованието е превело парите в края на годината, но общината ги е върнала обратно. Причината е, “че преводът е съвпаднал с приключване на финансовата година”.