Барселона успя да си отмъсти на Реал Мадрид за поражението във финала за Купата на Краля, като победи столичани с 2:0 на техния "Сантяго Бернабеу" в първия полуфинален мач от Шампионската Лига.

И двата гола вкара Лео Меси в последната четвърт на мача. Головете на Лео Меси са първите от игра срещу отбори, водени от Жозе Моуриньо, негови първи на полуфинали от Шампионската Лига и вече общо 11 в турнира за този сезон. С това аржентинецът подобри рекорда на Кака от 2007-ма година за най-много голове през един сезон.

Това обаче стана едва след като "белите" останаха с човек по-малко заради доста спорен червен картон на Пепе. Интересното е, че и в трите досегашни мача между двата отбора Реал завършва с 10 души.

Преди изгонването на Пепе каталунците се затрудняваха да стигат до чисти положения, въпреки че доминираха тотално в притежанието на топката.

Жозе Моуриньо, който също бе изгонен, пък получи допълнителен удар за реванша на "Ноу Камп" след 6 дни, тъй като тогава няма да може да разчита на Серхио Рамос, който получи жълт картон и ще бъде наказан.

Реал Мадрид - Барселона 0:2

0:1 Меси 77
0:2 Меси 87

Реал Мадрид: Касияс, Марсело, Рамос, Албиол, Арбелоа, Чаби Алонсо, Диара, Пепе, Йозил (46 Адебайор), Ди Мария, Роналдо

Барселона: Валдес, Алвеш, Пике, Бускетс, Пуйол, Масчерано, Кейта, Шави, Педро (70 Афелай), Меси, Вия (90 Сержи Роберто)