Бившият шеф на Професионалната футболна лига (ПФЛ) Валентин Михов отрече да е известен за евентуално издигане на негова кандидатура за президент на БФБаскетбол. Вчера се появи информация, че той ще бъде подкрепен от инициативен комитет на предстоящото Общо събрание, което трябва да се проведе през есента. Самият Михов обаче призна през столични всекидневници, че никой не е говорил с него.

"Научих за това, но няма такова нещо. Някой си прави кодош с мен. Никой не е говорил с мен. Ако има такава вероятност, ще кажа. Няма какво да крия. Някой си представя, че ще тръгна да се боря за власт, но това няма как да се получи", коментира Михов, цитиран от "7 дни спорт".
....
Разпратеното от т.нар. инициативен комитет писмо, разпространено от медиите, бе получено и в БК Балкан. "То e с копия до всички клубове и е изцяло анонимно - съобщиха от клуба. -  Не се разбира въобще кой го е изпратил. Адресът на електронната поща е с разширение от друга държава и може би е бил създаден само за тази цел".  Ето и текстът на самото писмо:
...
 Уважаеми Председатели на баскетболни клубове,

Българската федерация по баскетбол е затънала в дългове. Предстоят европейски първенства за мъже, жени и подрастващи и не е ясно кой ще обезпечи финансирането.

В тази тежка ситуация, в която сме изпаднали всички ние, е необходимо възможно най-скоро за Президент на БФБ да бъде избран човек с доказани мениджърски качества, човек, който се е доказал като успешен ръководител, човек, който разполага с финансови ресурси и достатъчно контакти с влиятелни и заможни личности в България.

Поради това, ние, Инициативен комитет, предлагаме на вниманието ви кандидатурата на г-н Валентин Михов за Президент на Българската федерация по баскетбол. За нас той е доказан професионалист, създал Професионалната футболна лига и доказал се като успешен неин ръководител. Ние вярваме, че той притежава гореизброените качества, необходими, за да бъде Президентът на БФБ сполучлив и да може всичко да тръгне нагоре!

Нека всички подкрепим кандидатурата на Валентин Михов за Президент на БФБ за едно по-добро бъдеще на баскетбола!