Актрисата Нона Йотова безпричинно скочи срещу колегите си от "Комиците". Тя категорично заяви, че никога не би играла в тяхното шоу, сякаш някой я е канил.

"Предаването е доста посредствено", призна Йотова след финала на поредното издание на театралния фестивал "Ройъл тауърс" в Банско. Актрисата организира за четвърти път форума, като кани на гастрол най-търсените заглавия, артисти и режисьори. Любо Нейков, лидерът на "Комиците", обаче не е сред тях.

"Ние имаме сериозно театрално ниво", коментира пред "България Днес" Нона и заяви, че театърът, който прави Любо Нейков с формация "Мелпомена", не е нейният, както и чалгата не била нейната музика.

Конфликт между нея и Нейков нямало, но разривът в отношенията има настъпва през 2008 г., когато тя стартира фестивала си. Двамата играят заедно в "Големанов", трупата на "Мелпомена" обикаля страната и има огромвен успех. Нона обаче се отказва, защото за нея това е халтура.

Повод за скъсването станал гастролът в Банско на Христо Гърбов и Валентин Танев със спектакъла "Фенове". Според Нона те постъпили непочтено - казали си бюджета, сключили договор за хонорара си, но 15 минути преди концерта поискали 500 лева отгоре. След концерта намерили багажа си пред вратите на стаите.

Нона отказала да играе жената на героя на Любо Нейков в "Мисия Лондон". Казва, че не било заради Любо, а заради материала.

Коментарът на Любо Нейков по повод изказванията на Йотова бе следният: "Не мога да коментирам Нона Йотова. Ще кажа само, че тя никога не е била канена да играе в "Комиците". Доколкото знам, и в "Мисия Лондон" не е била канена. Всеки е свободен да мисли и да говори каквото иска", отговори актьорът на откровенията на Нона.