Един човек е задържан при опит за въоръжен грабеж на златарско ателие в Ботевград тази сутрин. Няма пострадали. Това каза пред Агенция “Фокус” Цветан Цветанов, министър на вътрешните работи. В Ботевград продължават процесуално-следствените действия и заградителните мероприятия. Продължава работата по разследването и документирането на цялостната престъпна дейност, с всички намерени на място веществени доказателства. Издирват се още двама или трима души, по първоначална информация. Към мястото на инцидента пътува директорът на Областната дирекция на МВР комисар Николай Николов, за да координира работата по случая.
Благодаря на колегите за професионализма за това, че са успели да задържат едно от лицата от групата – каза вътрешният министър Цветанов.
Малко след 09.00 часа е постъпил сигнал за въоръжен грабеж в златарско ателие в центъра на Ботевград, в съседство на който има магазин за хранителни стоки. След подадения сигнал, на място отива полицейски автомобил, срещу който извършителите откриват стрелба. Няма пострадали при стрелбата. Полицейските служители са задържали шофьора с автомобила, с който е трябвало да се оттеглят извършителите на това престъпление. Впоследствие – лицата се изтеглят с друг автомобил, на семейство, което се е движило точно в този момент в близост до мястото. Семейството е изоставено, на по-късен етап е изоставен и техният автомобил. Задържаният от групата е шофьорът, който дори и в момента на задържането е бил с маска на лицето и не споделя абсолютно нищо към момента, каза вътрешният министър.