В Ботевград се проведе работен семинар на Министерството на труда и социалната политика /МТСП/. В него взеха участие представители на службите по заетостта от балканските страни и регионалните структури на българската Агенция по заетостта. Темата на семинара бе: „Оценка на въздействието на активните програми на пазара на труда”
Домакин на посещението бе Дирекция „Бюро по труда” - Ботевград. Директорът й Владимир Атанасов запозна гостите с положителните практики в работата на Дирекцията по активната политика в системата по заетостта. Отбелязани бяха постигнатите резултати по реализирането на програми, по които се наемат на работа безработни лица, регистрирани в бюрото по труда. Гостите се поинтересуваха от съпътстващите трудности при осъществяването на тези дейности, от начините за преодоляването им от служителите на бюрото и от практическите резултати. Отделено бе по-специално внимание на реализацията на схемите по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, по която Агенцията по заетостта, чрез териториалните си структури, е конкретен бенефициент.
По-късно посещението продължи в Етрополска община, единственото място в Софийска област, където Бюро по труда – Ботевград реализира най-новата програма на МТСП за „зелени работни места”. Една от дейностите й, която успешно се осъществява там, е свързана с участието на безработни лица в сметосъбирането.
В културната програма на семинара бе включено посещение на Исторически музей - Ботевград и Етрополския манастир.