Войната между българи и цигани вече дава жертви и сред личностите от шоубизнеса. Софи Маринова е първата потърпевша и група негативи заради ромския си произход. Певицата е изпаднала в силен стрес, защото собственици на заведения масово отменят участията й.

Миналия уикенд тя е трябвало да пее в дискотека в Пазарджик, но в последния момент шефът на клуба й се обадил, че се отказва от услугите й, разкрива "Всеки ден". Той бил притеснен заведението му да не стане арена на боеве между роми и протестиращи и предпочел да си спести проблемите.

Отмененото участие на Софи в Пазарджик съвсем не било изолиран случай, свидетелстват нейни близки. Певицата няма записани ангажименти за месец напред, тъй като не само собствениците на клубове, но и самата тя се страхува от расовата война и предпочита в момента да стои вкъщи.

Ромската перла два пъти за последните две седмици ставала жертва на обидни подмятания за произхода й от страна на случайни посетители в магазини. Затова Софи Маринова взема крути мерки и вече движи с дебеловрат охранител.

Пред познати се заканвала, че следващия път, когато някой си позволи да я унижи, няма да си запуши ушите. Бодигардът е неотлъчно до певицата и ходи с нея дори на фризьор и козметик.

Ромската перла е притеснена и за сина си Лоренцо и не го пуска никъде сам. Тя е доволна, че детето й учи в частно училище, където няма опасност да търпи расова дискриминация. Въпреки това в пика на циганските размирици го спряла и от учебните занимания. Заради размириците Софи се отказала от ежеседмичните посещения на роднините си в Етрополе, издават нейни близки. Там обстановката в ромската махала е спокойна, но певицата предпочела да не се набива на очи сред изнервените си събратя с охолния си начин на живот.

Според вътрешни хора във фолк бранша не само Софи, но и други ромски изпълнители са наплашени от агресията срещу циганите. Ерик, подобно на колежката си, е решил, че няма да приема участия в провинцията, докато войната не приключи. Единствено Азис въобще не намира основание да се притеснява и твърдял, че той е звезда, а не българин или ром.