Представяме ви интервюто с президента на Спартак Плевен Цветан Антов на вестник “Посредник”

- Г-н Антов на старта на първенството на Националната баскетболна лига “Спартак” направи един невероятен мач. Какъв е коментарът ви за двубоя?
- Според мен, и според всички които бяха в залата в събота, мачът срещу “Лукойл Академик” бе наистина страхотен. И само класата и равностойната скамейка на противника ни, бяха факторът, който в края на двубоя оказаха решителната роля. А да не забравяме, че “Лукойл Академик” е отборът, който се класира за груповата фаза на втория по сила турнир в Европа. Така че мачът ни срещу тях, изигран по този начин, не може да не ме радва. Е, ако ги бяхме били, щеше да е още по-хубаво, но … Важното е, че момчетата играем добре и публиката се радва. Защото не е важно дали ще паднем или ще бием. Важното е да радваме с играта си публиката. Дори и при загуба, като тази в събота.
- А дали “Лукойл Академик” не ви подцениха?
- Дори и да е имало подценяване, не ми се вярва да е било през целия мач. Дори напротив. Според едно изказване на Арсич, “Спартак” може да се окаже изненадата на сезона. И аз съм склонен да му повярвам.
- Хриси вече не е в тима, но пък Станислав Славейков се вписва много добре в състава. Как виждате неговото развитие в Плевен?
- Добре играе. Макар, че ми се струва че започна доста сковано. Все пак това бе първият му официален мач при нас. И при това домакински. Не може да няма известна доза стрес. Но на турнира в Стара Загора Славейков игра много силно и мисля, че ще започне да играе още по-добре.
- Илия Станков като че ли е в подем. Дали капитанската лента е изиграла своята роля?
- Наистина в този мач Станков игра много силно. Но не забравяйте, че преди 4-5 години той на няколко пъти става голмайстор. Илия не за първи път вкарва толкова точки. И дано да е жив и здрав, че да продължи.
- Отлично начало, но какво да очакваме оттук насетне?
- Да играем така във всички мачове.
- Имахте големи финансови проблеми. Говореше се дори, че няма да успеете да започнете сезона. Успяхте ли да ги туширате?
- Започваме с трудности. Не ни е цветущо финансовото положение. Имам сключени договори и ако успеят фирмите да си изпълнят задълженията към нас, имам надежда, че ще се разминем със сътресенията. Отделно и Общината ни помогна в труден момент. Надявам се и занапред да ни помага. Защото до сега не сме получавали никакви суми за дейността ни. Наистина се надявам да “закърпим” положението. Ще ми се и да вземем един по-класен център, но към момента това е невъзможно.
- Разбрахме, че “Спартак” ще го има. Но сигурни ли са договорите?
- Всички знаем, че е криза. И фирмите имат финансови проблеми. Почти всяка седмица разговарям с ръководителите им и се надявам и на тях да им потръгнат нещата, че да има и за нас. Ако ни бъдат изплатени договорите, отборът ще е осигурен до края на годината. Но и миналата година имахме договори, но те не бяха изпълнени. Дано този път всичко да е наред и да няма сътресения.