От днс следобед мъжкият баскетболен клуб Спартак (Плевен) е без старши треньор. Това е резултатът от срещата между досегашния наставник Тихомир Милев и президента на клуба Цветан Антов. Инициативата за разговора е на треньора, който сам изявил желание да напусне.

„Мотивите ми да си подам оставката са лични. Не съм  взел решението импулсивно. Напротив, започнах да мисля за този вариант след загубата ни в Плевен от Балкан (Ботевград), но с поражението в Бургас от Черноморец чашата преля и окончателно се уверих, че това ще е най-правилният ми ход. Загубата от бургазлии ми дойде в повече. Поемам отговорност за слабите ни резултати. Не се срамувам обаче от представянето ни през отиващата си година, защото изиграхме и добри мачове.  Нямам проблеми с никого в клуба. Момчетата не са запознати с решението ми, но в 18:00 часа на тренировката ще им го обява. Не напускам заради оферта или друг ангажимент. Напротив, нямам представа какво ще правя оттук нататък. Много обичам баскетбола и досега си мислех, че всичко в живота ми се върти около него, но явно засега трябва да го изоставя. Ще си търся работа дори извън спорта. За мен няма срамна работа”, коментира Милев.
 Той е бивш състезател и помощник треньор на Спартак. Беше асистент на Дарин Великов в най-славните години на плевенския баскетбол, когато Плама стана два пъти шампион, носител на купата на България и постигна знаменити победи в евротурнирите над Реал (Мадрид), Партизан (Белград) и Бенфика (Лисабон).

След напускането  му цялата тежест на клуба отново падна  върху президента Цветан Антов. „Приемам оставката на Милев. Все пак един човек като не желае да върши дадена работа, няма как насила да го задължа. Предстои да решавам кой ще е новия треньор на Спартак. Засега аз ще водя тренировките”, заяви шефа на плевенчани.