Пазарът посрещна нееднозначно таблета Kindle Fire на Amazon. Анализаторите са раздвоени в оценките си за модела с „убийствената" цена от 200 долара. Първите купувачи вече получават устройството, с един ден по-рано от обещания срок при поръчката.

В много сайтове се отбелязва бавният интерфейс на таблета. Както е известно, Kindle Fire работи под управление на модифицирана версия на Android, адаптирана за използване на услугите на Amazon.Експертите се опасяват, че Kindle Fire ще доведе до още по-голямо фрагментиране на мобилната платформа на Google, тъй като Amazon създава собствена екосистема, която е минимално обвързана с Android.

Според повечето анализатори, 7-инчовият екран на устройството е напълно достатъчен за четене на електронни версии на списания и вестници.

Наблюдава се висок интерес към устройството от страна както на разработчици, така и на обикновени потребители. Според проучване на Appcelerator и IDC, близо половината Android разработчици в САЩ възприемат Kindle Fire като основно устройство, за което ще създават приложения.