Пловдивският окръжен съд не даде ход на делото за промяна на мярката в по-лека на Спас Христов, единият от двамата, които блъснаха и раниха в Катуница двама полицаи и две момчета, жители на селото, на 23 септември по време на размириците.

Единият обвиняем по делото не обжалва мярката си на задържане, но за днес бе насрочено обжалване на мярката по искане на втория – Спас Христов. Обвиняемият не се яви днес в залата. Причина за това е постъпването на факс от затвора, че същият е настанен в Университетска болница по спешност. В залата днес не се яви и защитникът му - адвокат Анастасия Будакова. Тя също е постъпила в болница на 8 декември, като писмено обяснение за това е донесено в съда от нейния баща – адв. Димитър Будаков.

Защитничката е в състояние след пълна упойка и не може да се яви за разглеждане на делото. Съдът изиска сведение на директора на УМБАЛ за това кога обвиняемият е настанен в лечебното заведение, диагноза и дали състоянието му позволяла той да бъде доведен в залата за делото. Адвокат Будакова също трябва в тридневен срок от днес да представи документ за неявяване на съдебното заседание. Предстои насрочване на нова дата за съдебно заседание след представяне на необходимите документи.