Крайният срок за ремонта на водопроводната мрежа на Етрополе се измества за средата на м. юни 2008 година.
Нека да припомним, че цялата водопроводна мрежа на града е изградена през 60-те години на миналия век. Има и водопроводни тръби от периода 1927-1935 година. Това я прави почти напълно амортизирана и с години по нея тече непречистена и пълна с утаечни вещества вода. Над 80 % от тръбите са азбестово-циментови, което води след себе си до много аварии по мрежата. Не са в по-добро състояния и останалите метални тръби. Всичкото това наложи пълна подмяна на тръбите, което се извършва в момента в Етрополе.
В т.н. „висока зона” ще бъдат подменени 7517 м. водопроводи, в „средната зона” 6474 метра и в „ниската зона” – 4975 метра.
В момента със средства по програма „Сапарт” се работи по подмяната на 19 клм, като до сега са отремонтирани около 200 метра и това е около ¼ от предвидения ремонт на три участъка с обща дължина 845 метра в района на Метални изделия, Църквата „Света Петка” и помпената станция „Поповец”. Предвижда се и паралелното изграждане на подпорни стени по поречието на р.Искър от фирма „Геотехмин” с обща дължина 78 метра. В посочените три участъка се предвижда и цялостното асфалтиране на улиците, по които преминава водопроводната мрежа – общо 6660 кв.м. площ асфалтова настилка.
Цялостната подмяна на водопроводната мрежа трябваше да стане  до средата на м.април, но поради тежките зимни условия, при които се работи, срокът се удължава до 15 юни 2008 година.
Софийската фирма „Крам комплекс инжинеринг”, която е избрана с конкурс да извърши ремонта, в момента работи с 4 екипа.
Първоначалното обещание на фирмата ремонтът да се извършва при минимално  затруднение за предвижване по ремонтиращите се улици, може да се каже, че се спазва в максимална степен. Ремонтираният участък „се отцепва” със сигнална лента, изкопните работи и изкопаните материали са ограничени по площ и заемат по възможност минимална част от уличното платно. Движението също се спира за кратко време във възможно минимални участъци.