Старши треньорът на Евроинс Черно море Любомир Минчев бе доволен от победата на отбора си в малкия финал на турнира Купа България, но след края на срещата сподели и доста неща за спорта в България и по-конкретно за трагичните условия, в които тренира отборът му и останалите от школата във Варна. Въпреки успехите на тима обаче никой не прави нищо, за да се промени тази ситуация, а ето какво имаше да каже Минчев:

„Смятам, че с тази победа приключихме един добър турнир за нас по най-добрия възможен начин с нас с оглед вчерашното стечение на обстоятелствата. Победата бе основната задача в днешния мач, преди разбора днес казах, че ме интересува победата. Играта не е важна в тези мачове за Купата и в плейофите.

Финансовите трудности са едната страна, която всеки вижда. Трудното е, когато тази криза я има и тренираш в една ненормална обстановка, защото в залата е голям студ и цялата школа тренира в такива условия. Тогава идва трудността да държиш един отбор в тренировъчен процес и да поддържаш мотивация и желание за игра.

Първият ден тук я имаше тази закачка между нас и Рилски спортист още от миналата година и от това, че загубихме спечелен мач във Варна. Ние искахме да си върнем за това, а във втория ден също играхме добре. Ако мога да бъда критичен за нещо, то това е защитата в мача с Левски. Допуснахме много лесни точки и те се оказаха решаващи за мача.”

За евентуална промяна около отбора, не игрово, а финансово, Минчев сподели: „Трябва да има промяна. За съжаление това е един пример от това, което се случва в нашата държава. Спортът се разпада и това не е тайна. За съжаление това е грозната истина. Не можеш да имаш нормална ситуация в спорта, когато нямаш нормален закон. Трябва да се даде стимул на спонсорите да дават пари, за какво да дават сега?

Аз обаче за втора година съм във Варна и тренираме втора зима. Условията на подготовка не зависят от спонсора, защото там тренират деца. Аз не бих си пуснал детето, ако бях на мястото на тези родители, защото то ще се разболее и после наново ще се разболее. В залата, където тренират децата, е минус 5 градуса. Кой ще си пусне детето да тренира?! Друг е въпросът какво може да се тренира. Ние с мъжете тренираме в почти същите условия. Какво да тренираш в този студ, техника, дрибъл, когато си целият вкочанен? Ето в такива условия ние работим и тренираме. Мисля, че от всички отбор в Лигата ние сме най-зле в това отношение. Варна е богата община и е длъжна да осигури поне нормални условия за тренировки.”