Убийството може би е целяло да затвори устата на Киро Киров. Това коментира пред TV7 бащата на отвлечения студент Румен Гунински и настоящ кмет на Правец. Той смята, че може би това убийство ще забави присъдите по “Наглите”.
“За смъртта на Кирил Кирилов научих от телевизията. Мен също ме учуди фактът защо този човек е пуснат от съда срещу подписка, тъй като той е един от основните обвиняеми за последните отвличания. Вероятно някой е решил той да бъде отстранен”, смята Гунински-баща.

Запитан дали има ли връзка между Алексей Петров и действията на “Наглите”, Гунински каза: “Не мога да коментирам точно и да дам анализи. Разследващите органи работят и те показаха, че работят добре. Според мен има хора и над “Наглите”, и под тях”.

Румен Гунински потвърди думите на бизнесмена Киро Киров, че Киро Шкафа действително се е държал по-агресивно от останалите в съдебната зала. Според кмета на Правец убийството на Шкафа може да е свързано с много хипотези – от разпределение на наркопазара до лична вендета. “Но и аз смятах, че след първите присъди ще се получи някаква развръзка и тогава вече ще започнат да се разкриват и другите неща от действията на тази група”, каза Гунински. Той благодари за работата на полицията по разкриването и залавянето на престъпната група.

Бащата сподели, че това, което е разказал пред него синът му – за 42-дневното отвличане, за издевателствата и “ареста” му в дървен ковчег, заплахите, че ще бъде нарязан... са причинили шок, който със сигурност е оставил следи в съзнанието на младия мъж. “Благодаря на състудентите и приятелите му, които му помогнаха да преодолее този кошмар”, каза бащата.

В същото предаване отвлеченият от “Наглите” бизнесмен Киро Киров коментира версията, че има вероятност Шкафа е да бил готов да проговори срещу тартора на групата. “Според мен това е възможно. Още преди година някой сподели с мен, че нещата ще тръгнат по друг начин в момента, в който се стигне до осъдителни присъди. Тези, които ще бъдат осъдени, може би ще реагират веднага – че те ще лежат, а някои ще имат “шапка” и ще бъдат на свобода.

Киро Киров коментира и трета версия за убийството на Шкафа – предупреждение. “Може би е бил стрелян за предупреждение, а не за да бъде убит. Трябвало е да бъде предупреден – за мълчание, за пазене на другите. Възможностите са повече от една”, коментира бизнесменът Киро Киров.

Според версиите на МВР убийството на Шкафа може да е свързано с делото “Наглите” или с негови интереси в наркоразпространението, тъй като полицията е засякла телефонен разговор между Шкафа и Кубинеца, един от бандата на Сако.