Тържеството по изпращане на Випуск 2012 на ТПГ „Стамен Панчев” се състоя в малкия салон на читалище „Христо Ботев”. То започна с посрещане на училищното знаме и предаването му на Випуск 2013 год.
„ТПГ „Стамен Панчев” избра не случайно 11 май за тържествено изпращане на Випуск 2012. Днес църквата почита Светите братя Кирил и Методий, създали глаголицата на нашата нация, на нашия народ”, с тези думи започна словото си директорът на учебното заведение Соня Малинчева. Тя се спря на основните моменти в дейността на училището през последните четири години. Част от тях са реализираните проекти за модернизация на материално-техническата база и в помощ на учебната подготовка на учениците, честването на 50-годишнината от създаването на ТПГ „Стамен Панчев”, участието на учениците в професионалните майски празници.
„Основната ни цел бе да ви направим добри хора, добри граждани и професионалисти. Наградата за всички нас ще бъде да продължите традицията на останалите ученици, завършили нашето училище. Те са най-добри във фирмите, в които работят. Няма по-голяма награда за мен, като директор, и за училището от тази да кажат: „Най-добрите ни специалисти са вашите бивши ученици”, каза още Соня Малинчева. Тя пожела на зрелостниците да бъдат здрави и да се реализират професионално, да променят начина си на живот към по-добро.
От свое име и от името на ОбС поздравление към абитуриентите отправи Йорданка Лалчева, председател на Общински съвет – Ботевград.
От името на Випуск 2012 благодарност към ръководството на училището и преподавателите поднесе Теодор Василев.
По време на тържественото събитие бе показан видеофилм, който припомни на зрелостниците мигове от училищния живот.
Програмата завърши с представителна изява на учениците от клуб „Театрално студио”, създаден по проект „Успех”. Те пресъздадоха фрагменти от поемата „Изворът на Белоногата.
Випуск 2012 на ТПГ „Стамен Панчев” си направи обща снимка за спомен пред часовниковата кула и пусна балони на мечтите.