По повод днешния празник на музеите и Етрополският отвори широко вратите си за посетители още от сутринта до 8 часа вечерта.
Освен щатните работници, във всяка от залите имаше “екскурзоводи за един ден”, както ги наричат днес. Тази роля е отредена на ученичките от гимназията Александа, Албена, Елеонора и Ина.
За деня на музеите, за експозициите, за изложбата  “Съкровищата на музея” и обновената зала по археология говори директорката Наталия Цветкова. Напътствия към посетителите отправи и Албена.
Преди това заместник-кметът Росица Христова поздрави участниците с днешния празник и прочете поздравителния адрес от инж. Богомил Георгиев към музейните работници.
Поздравения за празника отправиха още директорката на гимназията Светла Вълова, която направи и дарение за музея, досегашните работнички Наталия Дочева и Евгения Христова. Тя прочете нейно стихотворение “Човек върви към младостта си”, посветено на Кръстьо Матеев-дългогодишен деятел на музейното дело в Етрополе. На тържеството беше и друг предишен директор Георги Билев.
Новите екскурзоводки чакаха посетителите в залите, за които имаше какво да им разкажат.
Честит празник, ревностни пазители на историческото минало на Етрополе и Общината!