Калоян Иванов е трансферна цел на Уникаха Малага, научи bball.bg. Името на българина е най-спряганото в мениджърския офис на клуба в последните няколко дни. Офертата за него вече е на масата и се чака отговор. Той пък има огромни шансове да бъде положителен.

Калоян мечтае да играе в Евролигата, както направи брат му Деян, отивайки в Лиетувос Ритас, а Уникаха му предоставя именно тази възможност. Клубът от Малага е в Група Б на най-силния турнир на Стария континент заедно с отборите на Макаби Тел Авив (Изр), АЛБА Берлин (Гер), Монтепаски (Ит), Проком (Пол), Шалон (Фр) на българина с френски паспорт Илиан Евтимов.

Умопомрачителното предложение от $ 600 000 към Иванов от Красные Крылья (Самара) пък отстъпи на заден план за варненеца. Причината е, че руският тим остана далеч под чертата на Евролигата и ще участва в третата по сила континентална надпревара - ЕвроЧалъндж.

Освен това, Калоян винаги е казвал, че предпочита да остане в Испания дори и срещу по-малко пари. В ACB лигата той се ползва с отлична репутация, след като се пребори сам за името си в последните шест сезона, минавайки последователно през Менорка (2006-2009), Манреса (2009/2010), Севиля (2010/2011) и Аликанте (2011/2012).

Ръководството на Уникаха е във възторг от постигнатото от него през последния сезон в Аликанте. 205-сантиметровото крило бе избиран три пъти за играч №1 на кръга в ACB, веднъж стана играч на месеца. Завърши втори в класацията за MVP със 17,5 коефициент на полезно действие. Българинът е вторият по сила борец в Испания със средно 7,7 овладени топки на мач.

Другото предимство на Уникаха е треньорският тандем Ясмин Репеша - Хорхе Гарбахоса. Хърватинът пое отбора това лято с договор за 1+1 години. Репеша има солиден опит зад гърба си начело на Цибона, Лотоматика, Болоня, Бенетон и др. Гарбахоса пък се отказа преди по-малко от месец.

След като свали екипа на Уникаха той прие поканата да влезе в екипа на новия старши-треньор. Дали случайно, или не, легендата на испанския национален тим се състезава на поста тежко крило - същият, на който играе и българската гордост зад граница Калоян Иванов.