Националният отбор на България за юноши (18) започна по отличен начин участието си на Европейското първенство в дивизия А за тази възраст. Нашите момчета надиграха Турция в първия си двубой с резултат 95-89 след продължение.

Нашите водеха през целия мач и изпуснаха победа още в редовното време. Турците поведоха за първи път в продължението, но нашите не загубиха вяра и със силни последни минути стигнаха до тази много важна и хубава победа. Преди шампионата двата отбора играха контрола в Турция, която тогава бе спечелена от домакините с 81-66

Александър Везенков бе най-резултатен за нашите с 28 точки, като добави и 8 борби и 4 асистенции. След лошо първо полувреме Деян Карамфилов се разигра след почивката и завърши с 19 точки, а 15 отбеляза Николай Стоянов. За отбелязване е фактът, че българите изпълниха 24 наказателни удара и не изпуснаха нито един от тях и това компенсира изоставането при борбата, където турците имаха 15 в повече, включително и 31 в нападение.

Днес България играе с Франция, утре с домакина Латвия.  В мача между двата тима латвийците спечелиха срещу Франция с 58-54.