„Въпреки големите горещини  това лято в  района имаше само пет пожара, които успяхме да потушим бързо, преди да засегнат горски масиви” -  това заяви за botеvgrad.com директорът на Горското стопанство в Ботевград Веселин Нинов.
Преди няколко дни горските служители са гасили голям пожар в района на Ръжана. Огънят е бушувал в територията на община Своге, но нашите са гасили, за да не се прехвърли огънят в горите над Краево и Рашково.
Миналия четвъртък пожар избухна в местността Черни връх над Видраре. Два дни продължиха усилията на горските служители да го потушат. „Огънят бе обхванал сухи треви и храсти и за щастие не допуснахме да тръгне към дърветата, така че поражения за гората няма” – заяви Веселин Нинов.
Сухи треви са горели пред юли в Рудешки дол и само благодарение на бързите действия на горските огънят не е тръгнал към гората и оттам към намиращите се в съседство вили.
Скъсан електрически проводник е предизвикал пожара в местността Ломето в Липница това лято. За четири часа пожарникари и горски са успели да го потушат.