Жителите на село Рашково внесоха подписка до кмета на Община Ботевград Георги Георгиев и до началника на Районно управление „Полиция” Христо Христов. Подписката съдържа 148 подписа в подкрепа на искането да се предприемат незабавни мерки срещу кражбите в селото.
Част от писмото на хората гласи: „Ние, жителите и живеещите в Рашково, се обръщаме към Вас, за да изразим своето недоволство, възмущение и страх от случващото се в селото ни. През последната седмица бяха напълно ограбени няколко къщи на наши съседи и близки. Това обаче не се случва за първи път. Миналата година бяха ограбени и разбити всички къщи, в които нямаше хора , а и такива, в които хората си спяха. Сега софиянци си заминават и техните къщи първи стават обект на кражби.”.
По-натам в писмото се казва, че се очаква отговор за конкретни полицейски мерки по залавянето на извършителите, които да понесат пълната строгост на закона.”.
Искането на хората от Рашково е внесено за обсъждане на сесията на ОбС, която ще се проведе утре /15 ноември/ от 9 часа в малкия салон на читалище „Христо Ботев”.