Общинският съвет гласува информация за административното, териториалното и социално-икономическото развитие на селата Литаково, Гурково, Рашково и Радотина. По време на обсъждането кметът Георги Георгиев заяви: "През този мандат в Литакаво ще асфалтираме улиците „Писана”, „Възход” и „Брезовица”, защото сме обещали на жителите на селото. Аз обаче няма да забравя как литаковци и трудовчани гласуваха по време на изборите. Ще се съобразя с тяхната оценка. Колкото тя е справедлива към работата на общинското ръководство, толкова и то ще бъде справедливо към проблемите им.”. Георги Георгиев допълни, че общината ще изпълни предложенията на кметовете на Гурково, Рашково и Радотина. „Те попадат в рамките на това, което сме обещали на жителите на тези села”, каза градоначалникът.
В информацията за село Гурково са поставени следните проблеми за решаване: оформяне на центъра на селото и изграждане на малък паметник-костница за двата черепа на Ботеви четници, които в момента се съхраняват в библиотеката на селото; ремонт на сградата на кметството; изграждане на канализация на една улица; облицоване на обществената чешма с плочки.
Кметският наместник на Рашково предлага през този и следващия мандат в селото да се извършат ремонти на ритуалната зала в гробищния парк и на пътищата в махалите Белчово, Пехчени връх, Тошковци. Поставен е и въпросът за направа на две водохващания.
В информацията за село Радотина е посочено, че хората от селото искат да бъде подменен водопроводът по двете главни улици и да се изгради канализация.

На основание решение на ОбС от днес, община Ботевград ще кандидатства с проекти по мярка 322 – „Обновяване и развитие на населените места”  и по мярка 321 – „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” от Програмата за развитие на селските райони – 2007 – 2013 година” По първия проект се предвижда реконструкция и рахабилитация на улици и тротоари в Ботевград и селата Скравена, Новачене, Трудовец и Литакаво. А по втория – частична реконструкция и рехабилитация на водопроводните мрежи и съоръжения в Скравена, Гурково, Радотина и Новачене, изграждане на захранващ водопровод за селата Боженица и Липница, както и на пречиствателни станции за питейни води в селата Скравена, Гурково, Радотина и Боженица.