Представители на Националното дружество  “Традиция” събраха свои симпатизанти и бъдещи членове в Историческия музей, където беше основан 33-я регионален клон на Дружеството.
Учредителната сбирка откри Наталия Цветкова – директор на музея, която представи гостите и участниците. Сред тях бяха инж. Богомил Георгиев, Христо Андреев и Росица Христова.
От Националното дружество бяха: полк. Станчо Джуманлиев – заместник-председател на НД “Традиция” и вицепрезидент на Европейските военноисторически групи със седалище Виена, подп. Огнян Маринов – секретар на Управителния съвет на НД “Традиция”, Ивайло Танчев – управител на РК-София, Мариана Георгиева – заместник-секретар на Управителния съвет на РК-София, членовете на РК-София Иван Георгиев, Желю Тонев, Нели Танчева и Красимира Парчева, управителят на РК-Тетевен Александър Човкански и членове на РК-Тетевен.
С поздрав към гостите и присъстващите се обърка кметът инж. Богомил Георгиев, който връчи грамоти на представителите на НД “Традиция”.
След презентацията “Етрополе – древен и млад”, която грабна вниманието на посетителите, в залата прозвуча песента по текст на Георги Билев “Старите къщи”.
Учредяването на Районния клон на Националното дружество “Традиция” в Етрополе започна с избор на ръководство, в което влизат: управител полк. инж. Богомил Георгиев,  заместник-управител Наталия Цветкова, секретар-касиер Веселка Лазарова. Председател на Контролния съвет е Иван Чиков.
Ръководният състав и членовете на РК положеха клетва с ръка  върху поставено на маса автентично старинно евангелие, револвер и кама и след целуване на знамето на НД “Традиция” произнасяха: “заклех се!”.
Беше представена информация за военните униформи, в които бяха облечени представителите на НД “Традиция”.
Накрая инж. Богомил Георгиев благодари на инициаторите за учредяване на Регионален клон и в Етрополе, който е 33-я за страната, за избирането му за негов председател и пожела ползотворна работа за в бъдеще.