Без скандал не се размина и днешното редовно заседание на ОбС. Той се разрази, когато на обсъждане бе подложен отчетът за миналата година на общинското издание “Ботевградски вестник”.  Съветникът от БСП Цветан Коцев изрази мнение, че има претенции към обективното отразяване на новините във вестника. Той каза още, че на практика общинските фирми издържат изданието с пари за реклама, но то от своя страна не популяризира достатъчно дейността им. Изказването на Коцев не се понрави на градоначалника, който го нарече няколко пъти “некадърен ръководител”.  Обидата стана повод съветникът от БСП да напусне заседателната зала.

Отношение по отчета на вестника взеха и други съветници. Сред тях бе Иван Гавалюгов от партия “Ред, законност и справедливост”, който каза, че съществуването на изданието се поддържа абсолютно изкуствено с помощта на "рекламa" от страна на общинските фирми . “Никой нормален рекламодател няма да дава пари за реклама в издание, от което се продават по 200 броя. Не е ли по-добре общината да сключи договор с някои от частните вестници за публикуване на информация дори и на допълнителни "общински" страници, вместо да харчи толкова много пари за издръжка на собствен вестник за сметка на общинските фирми, които и без това не са в добро финансово състояние, а някои от тях дори редовно получават финансови "инжекции" от общината. Знам, че няма да приемете предложението ми, но може поне да помислите върху него.” – каза още Гавалюгов. 
В отговор кметът заяви, че вестникът е изиграл съществена роля в предизборната борба и е необходим на местната власт за пропаганда. По тоза причина изданието ще продължи да същестува - допълни Георги Георгиев.