На вчерашното заседание на ОбС бе внесен за обсъждане и гласуване отчетът за 2008 год на “Медицински център I” ЕООД. Думата бе дадена на управителя на дружеството д-р Наталия Борисова. “Поех уравлението на Медицинския център през миналата година. Дружеството имаше задължения от 10 000 лв. и беше пред разпадане. Изплатих задълженията веднага със собствени средства, защото не бях получила право за опериране с банковата сметка. Ако тогава ми бе връчена заповед да внасям наемите в общината, Медицинският център щеше да фалира” – каза д-р Борисова. Думата й бе отнета от кмета, който каза, че не желае дебат по този въпрос. Георги Георгиев предложи съветниците да не приемат отчета на дружеството, докато управителят не внесе по сметка на общината неправомерно получените наеми за ползване на материални активи – сгради, считано от влизане в сила на Решение от 27 март 2008 год. на ОбС, с което е прекратено правото на ползване.
В отговор д-р Наталия Борисова заяви: “Не мога да върна парите от наеми. Те са оползотворени за издръжка на Медицинския център”.

Някои от местните депутати предложиха д-р Борисова да продължи с изказването си, но думата не й бе дадена.

Съветници от БСП, "Атака" и други политически сили изразиха мнение, че няма логика, да откажат приемането на отчета на Медицинския център, а в същото време да приемат отчетите на Денталния център и Медико-техническата лаборатория, които също са се издържали от наеми през отчетния период.
В крайна сметка отчетът на Медицнския център, който обединява лекари и специалисти от доболничната помощ, не бе приет.

ОбС реши да бъде прекратена дейността на Денталния център и Медико-техническата лаборатория. Предложението бе направено от управителите на двете дружества. Те изложиха своите мотиви пред общинския съвет – лошо финансово състояние, невъзможност за финансиране и амортизирано оборудване.