Отчетът на дружеството, което издава общинския вестник, ще бъде обсъден на предстояща сесия. От счетоводните документи става ясно, че през миналата година зеленото издание е реализирало печалба от 179 лв. В отчета е посочено, че приходите на вестника се формират предимно от рекламна дейност и от продажби. През 2007 г. по сметка на дружеството са постъпили 78 279 лв., което е с 21 569 лв. повече от 2006 г. Според аналитичната част в отчета увеличението на приходите се дължи на постъпили средства от услуги в “Ботевград – TV”, която излъчва с лиценз на общинското дружество.

Средната работна заплата на работещите в кметското издание е 306 лв. Месеченото възнаграждение на управителя е три минимални работни заплати.

Дружеството има просрочени задължения към персонала, които възлизат на 1109 лв., както и 758 лв. дългове към осигурителни предприятия. Те са на предходния управител, който бе уволнен през 2003 год. от кмета Георгиев. Да припомним, че Йонка Петрова заведе дело срещу зеления вестник за изплащане на обезщетение. Районният съд се произнесе в нейна полза, но решението бе обжалвано от управителя на общинското дружество. Делото продължава в Софийски окръжен съд.