Венета Райкова изригна срещу неуредиците в България и съобщи, че цигани са пребили със саби и брадви детето на брата на нейния Тихомир навръх Нова година, научи Всеки ден.


Мястото на драмата е столичният квартал "Враждебна", чийто жители от години живеят в неистов страх от самонастанилите се там роми.


Историята е потресаваща, а разказът на пострадалия Ивайло пред камерата на „Нова" звучи като глава от роман на ужасите. Пребитото момче споделя, че на 1 януари се прибира към дома си около осем часа сутринта. Пред гаража вижда пиян до козирката циганин, който танцува с две саби в ръцете, а десетина други му се радват и го аплодират.


Ивайло и негов приятел заобикалят и минават отстрани, но въпреки това са забелязани от пияния ром. В един момент той захвърля сабите и се въоръжава с брадва, след което започва да преследва момчетата. Те бягат и се крият в къщата, но циганинът забива брадвата във вратата.


Тогава пострадалият се обажда на няколко свои приятели и на баща си, след което отиват да разберат каква е причината за циганската агресия. Опонентите им обаче не дават дори да кажат нито дума и десетина от тях се нахвърлят върху потърпевшите с брадви, лопати и всякакви други подръчни инструменти.


Вследствие на побоя, Ивайло е със сериозни контузии по цялото тяло и крайниците. Повиканите от съсед полицаи пристигат след около петнадесет минути и арестуват виновниците.


Първоначално циганите се крият, но след това някои от тях излизат с брадви в ръце и заплашват униформените полицаи със саморазправа и побой.


В крайна сметка четирима от циганите са арестувани и приведени в ареста. Според съседи, три дни по - късно са освободени и с възможност напълно безпрепятствено да извършат поредното безчинство.


Хората недоумяват, защо тези престъпници са на свобода, след като няма никакво съмнение в тяхната съпричастност към побоя и при положение, че целият квартал е пропищял от техните набези.


Венета Райкова беше лаконична във "Фейсбук": Вижте в каква държава живеем!!! Вижте как на 1 януари цигани пребиха детето на брата на Тихомир!!!


Нейните приятели в социалната мрежа пък си пожелаха, цигани да пребият поне веднъж и поне един депутат или висш държавен служител, защото според тях това именно са хората, които подкрепят безнаказаността на всички видове престъпници в България.